به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام و المسلمین سید مرتضی صالحی خوانساری در جمع کارمندان مرکز خدمات حوزههای علمیه با اشاره به آیه 11 سوره مجادله "یَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَالَّذِینَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ" اظهار کرد: خداوند میفرمایند که اگر بین ایمان و عدل جمع کنید به شما درجات خواهد داد. درجات خدا به قدر خدا است و حق هم همین است که بین ایمان و علم امتزاج شود.
وی با بیان این که باید ببینیم علم و ایمان چه چیزی است گفت: این ایمان، ایمانی است که خدا میگوید و علمی است که پیامبر(ص) میگوید و نتیجه این ایمان و علم، حکمت میشود.
وی تصریح کرد: خداوند میفرماید به کسی که حکمت داده شود به خیر کثیر میرسد و خیر کثیر خدا هم به قدر خدایی خدا است.
حجت الاسلام و المسلمین صالحی خوانساری با اشاره به اینکه باید روی اینکه ایمان و علم چیست بیشتر فکر کرد گفت: علم این علمی نیست که در کتابها میخوانیم، اینها به نظر اهل دل خطوط، الفاظ، کلمات، تابلو، اشارات و هدایت به سوی علم واقعی هستند.
وی ابراز داشت: در جنگ صفین و زمانی که قرآنها را بر سر نیزه کردند، عدهای از عوامفریب خوردند و زمانی که امام علی(ع) فرمودند که این کتاب مخطوط است و قرآن را من به شما تقدیم میکنم، در همان جا کفر به امیرالمؤمنین(ع) شروع شد.
این واعظ و خطیب حوزه با بیان اینکه خداوند میفرماید که همه علم به طور مطلق در درون انسانها وجود دارد افزود: بشر موجود ناشناختهای است و به همه جا نگاه میکند، ولی به خودش نگاه نمیکند، لذا از خیلی چیزها محروم است.
وی عنوان کرد: امام علی(ع) میفرمایند که "میپندارید که شما همین جسم هستید، این یک نقطه هم در مقابل آفرینش حساب نمیشود در همین وجود تو تمام عالم اکبر مندرج است تو همه عالم هستی و خبر نداری."
حجت الاسلام و المسلمین صالحی خوانساری با بیان این که امام رضا (ع) میفرماید؛ عقل انسان مسلمان کامل نمیشود مگر اینکه در او چند خصلت وجود داشته باشد گفت: امام رضا(ع) میفرمایند همیشه از انسان عاقل انتظار خیر میرود، انسان از شر او در امان است و شر او به کسی نمیرسد، کارهای خیر کوچک دیگران را زیاد جلوه میدهد و مورد تمجید قرار میدهد، خیر کم دیگران را زیاد میداند و کم دیگران را زیاد میپندارد و از مراجعه و طلب حاجت دیگران به او احساس خستگی نمیکند.
از کثرت مراجعات خسته نشوید
وی خطاب به کارمندان مرکز خدمات تاکید کرد: شما در این مرکز مراجعه کننده زیاد دارید نباید از کثرت مراجعات خسته شوید و یا از بیان مشکلات ناراحت شوید.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: امام رضا(ع) میفرمایند انسان کامل از طلب علم در طول دوران زنگی خود احساس خستگی و کسالت نمیکند و فقر در مسیر الهی، نزد او از غنا و ثروت محبوب تر است.
وی اظهار کرد: اگر امروز ما را تحریم کردند در تحریم زندگی کنیم شرف دارد به آن زمانی که بر ما منت بگذارند و تحریمها را بردارند.
حجت الاسلام و المسلمین صالحی خوانساری ادامه داد: امام رضا(ع) در این حدیث میفرمایند تحمل خواری و انزوا به خاطر خدا و در راه خدا نزد او محبوبتر است از عزّتی که در مسیر دشمنی خداوند متعال به دست آید.
وی مطرح کرد: ذلت و فقر به خاطر خدا شرف دارد بر غنا و دارایی و ثروتها و عزتهایی که دیگران آن را عزت میدانند.
این استاد حوزه ابراز داشت: امام رضا(ع) در این حدیث میفرمایند گمنامی و مطرح نبودن پیش او، از شهرت کاذب که دین انسان را به خطر اندازد، لذت بخشتر است.
وی بیان کرد: یکی از مشکلات ما این است که همیشه خود را از دیگران برتر و بالاتر میدانیم در صورتی که انسان باید سعی کند همیشه دیگران را از خود بالاتر دانسته و بر خود ترجیح دهد.
حجت الاسلام و المسلمین صالحی خوانساری با بیان اینکه هر کس خود را شناخت خدا را میشناسد گفت: اگر به خود بنگریم البته خودبینی نباشد؛ بلکه خودنگری باشد به همه چیز خواهیم رسید.
انتهای پیام
نظر شما